Ede: Maatwerk Lennards schutting oktober 2021

In de herfst van 2021 hebben we een maatwerk schutting met twee poortdeuren geplaatst bij deze vrijstaande woning in Ede. De schutting en de bijpassende deuren zijn volledig naar wens van de klant ontworpen. Een leuk project om aan te werken, met een uniek en opvallend eindresultaat.

IJzeren toog als basis van de poortdeur

Onze klant had zelf al een schitterende ijzeren toog laten maken waar de schutting op aangepast moest worden. Deze toog vormde de basis van het framewerk waar we de dubbele poortdeur op moesten aansluiten. Wij hebben ervoor gekozen om de deur met de ronding van de ijzeren toog mee te laten lopen. Hierdoor komt de vorm prachtig tot zijn recht en is de schutting een ware eyecatcher geworden.

Materiaal en montage

De poortdeur is gemaakt van smalle vuren latjes op een stalen frame met RVS deurbeslag. RVS is een populair materiaal voor deurbeslag vanwege de stevige en krasvaste eigenschappen die weinig onderhoud vragen. We hebben gebruik gemaakt van Douglas palen voor de pilaren. Deze hebben we gemonteerd op betonpoeren, wat zorgt voor een goede fundering. Daarnaast verlengen de betonpoeren de levensduur van de houten palen. Naast de dubbele poortdeur hebben we een gaaspaneel gemonteerd. Dit biedt de kans om aan deze zijde een groene tuinafscheiding te realiseren.

Tweede poortdeur in dezelfde stijl

Aan de andere zijde van de woning hebben we een tweede dubbele poortdeur geplaatst met een rechte bovenzijde. De deur is gemaakt van dezelfde smalle vuren latjes, waardoor het één mooi geheel wordt. De poortdeur hebben we gemonteerd tussen betonnen palen. Om de tuin volledig af te sluiten, hebben we naast de poortdeur een maatwerk schuttingdeel gemonteerd in dezelfde stijl als de poort.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bezoek onze showtuin!

  • WAAR?Ede
  • WANNEER?Oktober 2021
  • WAT?Maatwerk Lennards Schutting
  • CATEGORY ,